verkocht o.v.

Donker Curtiusstraat 113 1051 MC, Amsterdam

 • 4 kamers
 • 86 m²
 • Appartement
 • €525.000,- k.k.

Woningomschrijving

Op een top locatie gelegen met een prachtig uitzicht over de Kostverlorenvaart hebben we dit heerlijk ruime appartement van 86 m² in de verkoop. Deze voormalige huurwoning wordt casco opgeleverd dus is geheel naar eigen smaak in te richten.

Het appartement is erg licht door de grote raampartij aan de waterkant. Het nieuwbouwcomplex is gebouwd in 1998 en is gelegen in de populaire staatsliedenbuurt (stadsdeel West) op steenworp afstand van het Westerpark en de levendige Jordaan.

Indeling
Via de lift/trappenhuis bereik je de 5e verdieping. De entree geeft toegang tot de drie slaapkamers aan de voorkant van de woning, de badkamer, toilet en woonkamer. De woonkamer gelegen aan de geweldige Kostverlorenvaart is erg licht door de grote ramen en openslaande deuren naar het frans balkon, hier kun je heerlijk genieten van het uitzicht op het water en Amsterdam. Aansluitend bevindt zich de keuken met een keukenblok en alle nodige aansluitingen. De slaapkamers op een rij gelegen zijn erg ruim en zijn ook makkelijk te gebruiken als werkplek. De badkamer beschikt over een douche, wastafel en de wasmachine aansluiting en naastgelegen is het separate toilet.

Omgeving
Het appartement ligt in de populaire Staatsliedenbuurt (stadsdeel West), op een steenworp afstand van het Westerpark en de bruisende Jordaan. In de directe nabijheid zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder een sportschool, bibliotheek, supermarkten en buurtwinkels.
Een hapje of drankje doe je bijvoorbeeld bij één van de trendy spots in de omgeving. Het terrein van de Westergasfabriek biedt verder cultureel vertier en heel veel gezellige horeca. Er zijn meerdere trendy restaurants zoals Mossel & Gin, Westergasterras, Brouwerij Troost, Bar Kantoor en er is bioscoop Het Ketelhuis.

De ligging is zeer gunstig, nabij uitvalswegen (ring A10); maar ook openbaar vervoer op loopafstand (bus 21 (tijdelijk bus 18) en tram 5). Het Centraal Station en Station Sloterdijk liggen op 10 minuten fietsen.
In de buurt zijn meerdere basisscholen en kinderopvangcentra gevestigd.

VvE
De Vereniging van Eigenaars Donker Curtius te Amsterdam. De administratie verloopt via VVE NL. De servicekosten bedragen € 161,31 per maand (op basis van 2020 begroting). Het betreft een gezonde en actieve VvE met een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en een huishoudelijk reglement, dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Grondsituatie
Het betreft erfpachtgrond waarbij de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van toepassing zijn. De canon is afgekocht tot herziening van het erfpachtrecht, deze zal plaatsvinden op 30 september 2048.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte 86 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig)
- Gelegen aan de Kostverlorenvaart
- Lift aanwezig
- Geweldig uitzicht over Amsterdam
- Maandelijkse servicekosten van €161,31 per maand (gebaseerd op de begroting van 2020)
- Erfpachtcanon afgekocht tot en met 30 september 2048
- Woning is uitsluitend te koop met als doel: zelfbewoning (of ouders voor kinderen)
- Anti-speculatiebeding van 2 jaar van toepassing
- Niet-zelfbewoningsclausule en ouderdomsclausule van toepassing
- Projectnotaris: Spier en Hazenberg Notariaat
- Oplevering in overleg, kan snel

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.

Lees verder

Woningen in de buurt

 • Kerdijkhof 4 1067 MN , Amsterdam
  • 3 kamers - 85m²
  • Appartement
  € 300.000 ,- k.k.
  Bekijk deze woning
 • Swammerdamstraat 44 II 1091 RV , Amsterdam
  • 2 kamers - 69m²
  • Appartement
  € 385.000 ,- k.k.
  Bekijk deze woning

Contactformulier

Vul onderstaand je gegevens en eventuele vraag in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je makelaar(s)

Hallie & Van Klooster Makelaardij
Frederik Hendrikstraat 84
1052 HX, Amsterdam
Toon telefoonnummer